ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ενσωμάτωση δημιουργίας scratch σε δικτυακούς τόπους WordPress απο το ΠΣΔ

To Scratch (https://scratch.mit.edu) είναι ένα δημοφιλές εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού για την δημιουργία interactive ιστοριών, παιχνιδιών και animations. Το Scratch αναπτύχθηκε από το MIT MediaLab και χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 150 διαφορετικές χώρες.

Πλέον για ιστότοπους WordPress υπάρχει η δυνατότητα εύκολης προβολής ενός έργου scratch μέσα σε άρθρο WordPress. Η δυνατότητα αυτή δίνεται με την χρήση του νέου δωρεάν πρόσθετου «LS oEmbed support for Scratch Mit» διαθέσιμο μέσω του αποθετηρίου της κοινότητας wordpress.org.

Url: https://wordpress.org/plugins/ls-oembed-support-for-scratch-mit/.

Μετά την ενεργοποίηση του πρόσθετου, ο συντάκτης ενός άρθρου αρκεί απλώς να επικολλήσει το URL ενός έργου scratch μέσα στον κειμενογράφο του WordPress και αυτό αυτόματα θα προβάλλεται ενσωματωμένο μέσα στο άρθρο του.

Το πρόσθετο δημιουργήθηκε από την Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (www.cti.gr/nts) για τις ανάγκες της υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (http://blogs.sch.gr) και πρόσφατα δόθηκε στην κοινότητα WordPress.org ως δωρεάν πρόσθετο.

Leave a Comment